Cloud (in de zorg) deel 2: praktische tips

Wanneer een (zorg)organisatie zijn eigen IT infrastructuur begint te ontgroeien, staat het management voor vele uitdagingen.

  • IT budget planning wordt een nachtmerrie
  • Accountmanagement met leveranciers wordt intensiever
  • Netwerk en security problemen worden van groter belang

Dit is het moment om een fundamentele verschuiving van de infrastructuur naar de cloud te overwegen. Veel organisaties hebben “iets” van de cloud in gebruik, maar hebben desondanks geen heldere visie op hoe je de cloud kunt integreren in operationele processen.

Cloud computing een intro

Veel organisaties maken een overstap naar een cloud architectuur en met goede redenen. Een cloud platform garandeert een grotere data beschikbaarheid, maakt samenwerking makkelijker over- en binnen organisaties en maakt het mogelijk te schalen in resources. Een flexibele werkomgeving is bovendien aantrekkelijk voor het aantrekken van nieuw talent. Cloud biedt de mogelijkheid om veilig en betrouwbaar toegang te geven tot data vanaf elke locatie en systeem. Dit bevordert het delen van data en informatie.

Laten we eens kijken naar de aanbevolen praktische tips voor het samenstellen van een cloud-gebaseerde architectuur die geschikt is voor je organisatie.

Cloud assessment – essentieel voor een goede cloud architectuur

Het is tijd om vooruit te gaan, doe mee met de rest van de wereld. Ten eerste is het verstandig in kaart te brengen wat je behoefte is met een assessment.

Assessment onderdelen:

  • Wat heb je nodig om vooruit te gaan als organisatie en wat heb je hiervoor al geregeld? Zo haal je de pijnpunten boven water die kunnen optreden tijdens en na een migratie naar de cloud.
  • Ga na welke competenties je denkt nodig te hebben en of deze in huis hebt. Bepaal welke processen je wilt migreren en hoe je dat wilt doen.
  • Vergeet niet te denken over potentiële nieuwe rollen die nodig zijn om de cloud te beheren.

Als je vroeg begint met nadenken over bovenstaande punten is de kans op een succesvolle cloud migratie groter.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een digitale cloud revolutie in jouw organisatie? De specialisten van Medicine for Business helpen je graag verder!

Bringing data closer to you.

© 2022 Medicine for Business B.V.
Alle rechten voorbehouden

Contact

BINK36

Binkhorstlaan 36

2516 BE Den Haag